Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Autori Carti

Domenii carti

Biblia sau Sfânta Scriptură
BIBLIA - texte si comentarii (0)Biblia - apocrife (0)Sfânta Tradiţie
Credinţa ortodoxă (0)GHIDURI si catehisme ortodoxe (0)Teologie ortodoxă. Scrieri. Manuale (0)Sf.Treime. Sf.Ingeri. Maica Domnului (0)SFINŢI si cuvioşi ROMÂNI (0)SFINTE si cuvioase. Materice (0)SFINŢI si cuvioşi. Paterice (0)Sufletul după moarte. Rai si iad (0)Învierea. Judecata. Împărăţia (0)Ascetica şi mistica ortodoxă
Viaţă duhovnicească si mântuire (0)GHIDURI duhovniceşti-Duhovnicul (0)Post. Rugăciune.Isihasm. Monahism (0)Bolile sufletului. Psihoterapie ortodoxă (0)Patimi si virtuţi (0)SCRIERI DUHOVNICEŞTI (0)Scrisori, memorii, jurnale (0)Mărturii. Minuni.Profeţii. Înşelări (0)Romane, povestiri si poezii creştine (0)Liturgică şi pastorală
Liturgică. Sfintele Taine. Cărți de cult (0)Preoţie. Pastorală. Predici (0)Artă religioasă (muzică,icoane,film) (0)Mănăstiri. Locuri sfinte. Pelerinaje (0)Cărţi de RUGĂCIUNI.Acatiste.Cântece (0)Biserica şi lumea
Istoria Bisericii si a creştinismului (0)Biserica în cetate. Misionarism (0)Ştiinţă si religie. Creaţia. Ecologia (0)Medicină creştină. Bioetică (1)FAMILIA creștină.Tinerii. Educaţia (0)Apologetică. Erezii. Religii
Apologetică. Convertiri la Ortodoxie (0)Erezii. Schisme. Drept canonic (0)Practici necreştine.Societăţi secrete (0)Mituri. Religii. Popoare (0)Dicţionare. Cugetări. Simboluri
Dicţionare ortodoxe (0)Antologii. Concordanțe (0)Maxime. Cugetări. Sfaturi (0)Semne si Simboluri (0)ACASĂ. Grădina. TURISM. Afaceri
PRACTIC. Util. Casa. Grădina (0)MAMA. Copilul. Adolescența (0)REȚETE sănătoase si de post (0)MEDICINA familiei. Longevitatea (0)TURISM intern. Harti. Atlase. Sport (0)TURISM extern. Hărți. Atlase (0)Afaceri. Drept. Legislaţie (0)Cărți și jocuri pentru COPII
Povestiri pentru COPII (0)Cărti de colorat, jocuri, rugăciuni, poezii (0)Povești terapeutice pentru COPII (0)ISTORIE-Politică-Sociologie
ISTORIE-Politică-Sociologie (0)Istorie si patrimoniu ROMÂNESC (0)Lumea IERI (comunism+capitalism) (1)Lumea AZI (globalizare+nihilism) (0)Lumea MÂINE. Viitorologie (0)EDUCAȚIE. Cultură. Ştiinţă. Psihologie
Învățământ. Educație. Vocație (0)Limba română. Limbi străine (0)Artă şi Literatură română și străină (0)Filozofie. Logică. Metafizică (0)IT – Web. Informatică şi calculatoare (0)Ştiinţă. Mistere. Science Fiction (0)Psihologie. Dezvoltare personală (0)Idei de CADOURI (reduceri 10-50%)
REDUCERI 10-50% (0)Pentru COPII (0)Icoane, cruciulițe s.a. (0)Cărți (0)Naturiste (0)Diverse
Audiobook (0)Books in foreign languages (0)Reviste (0)Achiziţii inca neclasificate (0)Reviste
Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cartile autorului pe care le puteti cumpara din librarie
Cugetari
"Slava lui Dumnezeu pentru toate". Nu voi inceta sa spun aceste cuvinte totdeauna si in orice intamplare din viata mea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
"Unde este sfintenie acolo este si curaj". Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
A multumi lui Dumnezeu cand vantul e prielnic pe mare nu e ceva de mirare, insa a-I multumi cand este furtuna, atunci se arata adevarata cunostinta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
A nu se clatina cineva, ci a sta drept si statornic, este cu putinta numai prin harul lui Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
A tine dusmanie inseamna a face loc diavolului in suflet. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
A tine minte raul inseamna a fi biruit de rau. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
A venit bunastarea? - Multumeste-i lui Dumnezeu si bunastarea va fi temeinica. A sosit nenorocirea? - Mulumeste-i lui Dumnezeu si nenorocirea se va curma. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Acela este liber care are libertate desavarsita asupra patimilor si acela este rob care cade sub stapanirea patimilor dobitocesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Adevarata mama nu este cea care-i da viata copilului, ci buna crestere. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Apropie-te de cei drepti si, prin ei, te vei apropia de Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Asa cum ne purtam noi cu aproapele, tot astfel se va purta si Dumnezeu cu noi. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Avarul lipseste pe altii de bani, dar se lipseste si pe sine de iubirea altora. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Betia este icoana mortii. Betia este mama curviei. Betia prin sine este o tortura. Betivul este un mort viu, un duh rau de bunavoia sa, o defaimare pentru tot neamul omenesc. Nu vinul este vinovat, ci cel care nu cunoaste voia lui. Nu dispretui vinul, ci dispretuieste betia. Betivul are de suferit aceleasi patimi ca si cel indracit. Cine traieste in betie a cazut sub tirania satanei. Betia este mama tristetii, harul diavolului. Betia seamana cu somnul mortii. ea aduce boli, dureri de cap, uitare si este icoana mortii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Betia nu este numai cea de vin, ci si aceea care izvoraste din toate relele omenesti. Betia sufletului sunt bogatia, pofta de bani, amorul nebun dupa femei si toate pacatele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Biserica nimic altceva nu este decat acea cladire ridicata prin suferintele voastre. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Bogatia in mana iubitorului de argint e ca sabia in mana nebunului. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ca pentru ce nu lucrezi? Dumnezeu pentru aceasta ti-a dat maini, nu ca sa iei de la altii, ci ca sa dai altora. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ca precum vantul, cand bate intr-o panza de corabie sparta si gaurita, nu poate lucra cumsecade, tot asa si vantul Duhului Sfant nu poate ramane intr-un suflet gaurit de pacate. Cu panzele gaurite nu se poate alerga. Panzele eforturilor oamenilor firesti sunt panze de paianjen care nu pot folosi la corabie. Vantul Duhului Sfant nu poate impinge corabia vietii spre portul ceresc cu ajutorul "panzelor de paianjen". Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cand ne razbunam singuri, Dumnezeu nu ne vine in ajutor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cand noi ne aducem aminte de pacatele noastre, Dumnezeu le uita. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cand poti spune ceva folositor, fa-o atunci! Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cand te razbuni impotriva aproapelui pentru o jignire, atunci Dumnezeu nu se mai razbuna impotriva lui, dar cand il ierti, atunci Dumnezeu ori se razbuna asupra lui, ori iti iarta pacatele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cand vrei mila de la Domnul trebuie sa te arati vrednic de mila. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Casatoria este scut al curateniei. Nunta este un act solemn, care leaga neamul omenesc la un loc si este pricina a multor binecuvantari. Nunta pastreaza sfintenia. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cauta pe Dumnezeu macar atat cat cauti pe copilul tau sau banii tai pierduti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cauta pe Dumnezeu macar atata cum cauti pe copilul tau sau banii tai. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ceea ce trece de ceea ce este nevoie este nefolositor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cei ce doresc mai mult decat le trebuie sunt mai nenorociti ca cersetorii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cei ce se tem de moarte sunt cei ce nu cred in inviere. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce cearta are nevoie de o mai mare blandete, pentru a putea rabda lovitura data de cel certat. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce crede ca are totul nu are nimic. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce nu stie ceea ce trebuie nu stie nimic. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce rabda bolile si multumeste primeste cununa de mucenic. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce se boteaza trebuie mai intai sa-si cunoasca pacatele sale si sa le condamne. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce se roaga bine stie sa traiasca cinstit. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce umbla dupa placeri se aseamana cu omul care ar vrea sa umple un butoi cu fundul gaurit. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce, pacatuind, nu este pedepsit aici este cel mai nenorocit om. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel ce-si iubeste femeia, o va supune prin iubire. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel cuprins de manie pierde totul. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cel mai mare dusman al omului este el insusi. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cele fagaduite de credinta sunt adevarate. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cine zboara in sus nu se va mai minuna de nici unul din lucrurile omenesti, ci, dupa cum cand ne-am suit in varful unui munte inalt ni se par asa de mici si zidurile si orasul, iar oamenii in mersul lor pe pamant seamana cu niste furnici, tot astfel, cand te-ai inaltat cu mintea pe culmea inalta a intelepciunii de sus, nu te mai poate misca nici unul din lucrurile pamantesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cinstirea sfintilor sta in imitarea lor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Copiii vor face in viata cele vazute la parinti. ... Iar daca va fi cineva respectuos si supus fata de parinti, va fi bland si ingaduitor fata de oameni. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Credinta este totul. Daca ea va intari pe cineva, inima lui va sta in siguranta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Crestinul nu poate avea decat o singura nenorocire, nu poate avea decat o singura durere: sa-L manie pe Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Crucea a facut pe oameni ingeri. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Crucea este vointa Tatalui, slava Fiului, bucuria Duhului, podoaba ingerilor, sarguinta credinciosilor, lauda lui Pavel. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cu un banut daruit poti sa cumperi cerul. Nu fiindca cerul este atat de ieftin, ci fiindca Dumnezeu e atat de plin de iubire. Daca n-ai nici macar acel banut, atunci da un pahar cu apa rece. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cumpatarea este si hrana si placere si sanatate. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Cunoasterea lui Dumnezeu este innascuta in om. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Da cat poti da. De ai un ban, cumpara cu el cerul, nu pentru ca cerul este asa ieftin, ci pentru ca Dumnezeu este asa milostiv si iubitor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Da si tu ceva la mantuirea ta - zice Domnul - pocainta si lacrimi da-mi. Celelalte le da iubirea Mea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca de la post am astepta indreptarea moravurilor, am dori sa fie post in toate zilele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca Dumnezeu nu iarta pacatele celor ce nu iarta pe ale altora, apoi cum va da iertare celor ce nedreptatesc pe altii, care cu nimic nu i-au nedreptatit? Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca Dumnezeu nu implineste ce I se cere, El da negresit altceva mai bun. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca esti crestin cetatea ta nu este pe lumea aceasta... In cer suntem trecuti la carte; acolo suntem cetateni. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu, inceputul nebuniei este lipsa acestei frici. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca noi ne aducem aminte de pacatele noastre, Dumnezeu le va ierta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca pizmuiesti oile lui Hristos, te razboiesti impotriva Pastorului. Pizmuiesti oile acelea pentru care Hristos si-a varsat sangele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Daca toti oamenii ar iubi si ar fi iubiti, n-ar mai fi nedreptatit nimeni, s-ar indrepta mizeriile si luptele si razboaiele si rapirile si lacomiile si toate relele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Darnicia inaripeaza rugaciunea. Fara milostenie, insasi rugaciunea este fara rod. Darnicia nu cunoaste opreliste. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Datoria celui ce primeste este sa imparta si altora din cele ce a primit. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
De la dragoste se naste intreaga intelepciune. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
De te vei ibraca in Hristos, si dracii se vor teme de tine; iar de te vei imbraca in aur, si oamenii vor rade de tine. De te vei imbraca in Hristos, si oamenii se vor cucernicii de tine. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Diavolul invidiaza pe oameni si in nici un caz pe demoni; iar tu, omule, invidiezi pe om, te ridici impotriva celui ce este de un neam si de un pantece cu tine; ceea ce nu afce nici necuratul. Ce fel de iertare, ce fel de indreptare vei arata? Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Diavolul isi bate joc de cei prosti ca de niste copii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Din iubirea de argint se naste mandria. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Domnul nu are nevoie de dragostea noastra si totusi nu inceteaza a ne iubi; noi avem nevoie de dragostea Lui si totusi nici asa nu primim dragostea Lui. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Dragostea este un dar cu mult mai insemnat si mai stralucitor decat a invia mortii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Dumnezeu iti trimite necazuri pentru ca sa te invete rabdarea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Dumnezeu se ascunde in saracie: saracul intinde mana si Dumnezeu primeste. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Dumnezeu te-a facut pe tine judecator, cand e vorba de pacatele tale - de iertarea lor; daca ierti putine, putine ti se vor ierta; daca ierti mai multe, multe ti se iarta; daca ierti din inima, in acelasi fel iti iarta si Dumnezeu tie. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
E mai usor de a se pazi cineva sa nu cada, decat, dupa ce a cazut, sa se ridice. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Era frumoasa vremea cand casele erau Biserici, fata de acum cand Bisericile sunt case. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Femeia este liman si cel mai puternic medicament de veselie. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca el sa fie cu tine. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Formeaza-ti femeia, caci numai asa se intaresc temeliile casei. ... Postul in viata de casnicie umple viata sotilor de o fericire senina. El este izvorul ordinii si al virtutilor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Iarta pacatele robului, ca sa primesti iertarea pacatelor de la Dumnezeu. Daca el te-a jignit rau de tot, atunci, cu cat mai mult vei ierta, cu atat vei primi mai multa iertare. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
In persoana prietenului adevarat avem un al doilea eu. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
In virtute, inceputul e greu, dar contiuarea e placuta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Inceputul intelepciunii este infranarea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Invidiosii sunt mai rai ca leii; ei sunt asemenea diavolilor si aproape mai rai, caci leii se inarmeaza contra noastra sau prin foamea care-i constrange sau ca sunt provocati. Dar invidiosii? Faceti-le bine si ei vor face rau; atrageti-i prin binefaceri si va vor persecuta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Invidiosul isi face rau lui insusi inainte de a-l vatama pe cel care-l invidiaza. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Invidiosul socoteste nenorocirile altora drept fericirea sa proprie, iar fericirea altora drept nenorocirea sa. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ispitele, prin firea lor, sunt facute sa ne trezeasca atunci cand motaim. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Lacomia este un hot primejdios, care scoate tot ce-i bun din inima. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Legea veche, cand prindea pe ucigas, il omora, pe cand legea harului, cand il prinde pe ucigas, il face viu si-l lumineaza. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Lenea vatama nu numai trupul, ci si sufletul, facandu-l molatic si neputincios. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Mai mult deecat datoram a platit Hristos pentru noi, si atat de mult, pe cat de intinsa si nemarginita este marea fata de o picatura de apa. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Mandria este cauza tuturor relelor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Mandria vine din nestiinta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Mantuirea este lucrarea lui Dumnezeu, dar si a noastra. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Moartea nu este nimic altceva decat un somn de lunga durata. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Munca este cel mai sigur preventiv contra bolii. Ea este izvorul sanatatii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nadejdea usureaza necazurile din aceasta lume. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ne-am mantuit prin har, ca astfel sa nu poata nimeni a se lauda. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimeni din cei care au o meserie sa nu se rusineze, ci aceia care se hranesc fara truda si trandavesc sa fie rusinati. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu este atat de trebuitor cat este curatia vietii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu este mai curat ca virtutea si nimic nu este mai necurat ca rautatea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu este mai placut ca virtutea si nimic nu-i mai dezgustator ca pacatul. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu este mai rău ca mândria. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu manie pe Dumnezeu atat de mult ca faptul de a nedreptatii pe cineva. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu multumeste atat pe Dumnezeu ca cel fara rautate in inima sa. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui barbat, decat femeia de langa el. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu poate procura omului o multumire atat de mare, ca o constiinta curata. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu vei sti vreodata precum trebuie sa sti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nimic nu-l face pe om mai cunoscut si mai vrednic de cinstire, ca practicarea virtutii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Noi ne temem de moarte fiindca traim in neglijenta si nu avem o constiinta curata. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Noi sa cautam la femeie dragostea, modestia si blandetea caracterului, caci acestea sunt semnele frumusetii adevarate. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nu atat firea lucrurilor, cat starea sufleteasca a omului face necazurile ce se abat peste noi sa para mari sau mici. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nu pacatul vine la noi ci noi ne ducem la el. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nu se amaraste cel sarac atat de mult de saracia lui, pe cat se amaraste invidiosul din pricina norocului aproapelui; ce poate fi mai hidos decat aceasta amaraciune? Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Nu strica lacomia cat strica surplusul. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Numele de biserica nu este un nume de dezbinare sau impartire, ci este un nume de unire si conglasuire. Faptul de a dezbina Biserica nu este ceva mic si nebagat in seama, ci este cel mai vatamator dintre toate relele omenesti. Era frumoasa vremea cand casele erau Biserici, fata de acum, cand Bisericile sunt case. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
O buna nestiinta este mai buna decat o rea stiinta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
O burta groasa nu naste o intelegere subtire. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Ocarile suferite de noi din partea oricui, pe nedrept, Dumnezeu ni le schimba ori in iertarea pacatelor, ori intr-o rasplatire. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Omul care multumeste lui Dumnezeu pentru relele ce a intampinat nu simte acele rele. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Omul este cu mult superior cerului. El poate sa-si faca sufletul sau mai stralucit decat frumusetea cerului. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pacatuind, te invechesti. Pocaindu-te, te innoiesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pacatul este un caine care musca pe furis. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pacatul marturisit devine mai mic, cel nemarturisit se face mai mare. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pacatul te stapaneste nu prin puterea lui, ci prin delasarea ta. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pentru mantuirea noastra nu e de ajuns numai a ne abate de la rele, ci trebuie sa facem ce este bine. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Pocainta este o tocmeala cu Dumnezeu: omul da pacatul si Dumnezeu da iertarea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Podoaba omului consta in smerenie, dreptate, mila, blandete, nefatarnica dragoste carte toti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Postul este un leac, dar daca nu e luat cum trebuie, ajunge nefolositor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Postul face din oameni ingeri. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Postul trupului este hrana sufletului. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Precum mirul da har celor ce se folosesc de el, asa si cuvantul bun. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Precum mirul da har celor ce se folosesc de el, tot asa si cuvantul bun. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Prin pacat ne pregatim batranetea de dinainte. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Rautatea transforma pe om in fiara. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sa inveti din Scriptura ca e bine sa muncesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sa nu adormi inainte de a cugeta la pacatele pe care le-ai savarsit in cursul zilei. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sa nu respingem harul, caci de noi atarna pastrarea lui. Il pastram cand cugetam la cele ceresti, il indreptam cand ne gandim la cele pamantesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Saracul gusta mai multe placeri decat bogatul. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Se tem de moarte cei ce nu cred in inviere. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sfintenia se numeste intelepciunea sau cumpatarea noastra. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Slava binelui sta in a avea cui sa impartaseasca binefacerile sale. Dumnezeu a umplut pamantul cu vietati. Si pentru cine? Pentru tine. Dar pe tine pentru ce te-a facut? Pentru bunatate. Indata ce ai incetat sa vrei a deveni mai bun, ai incetat de a mai fi bun. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sufletul plin de mahnire nu este in stare sa se bucure de nimic. Tristetea este rana sufletului. Bucuria nascuta in necazuri nu e rezultatul naturii necazurilor, ci al faptului ca se patimeste pentru Hristos. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Sunetul metalului care umple urechile iubitorului de argint il face surd la glasul harului. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Te necajesti vazandu-l pe omul bogat? Dar el e mult mai necajit decat tine vazandu-l pe altul mai bogat decat el. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Toate cele ce apartin de cinste, fa-le. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Un nume bun este cu mult mai de preferat decat banii. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Unde este sfintenie, acolo este si curaj. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Unde este ura si dusmanie, acolo nu poate fi praznic sau sarbatoare. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Unde nu e evlavie cinstea nu ajuta la nimic. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Unde se canta cantari duhovnicesti, acolo zboara Duhul Sfant si sfinteste si gura si inima. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Universul a fost creat pentru om, nu omul pentru univers. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Viata este munca si numai munca ii da omului dreptul la viata. Apa curgatoare da viata, cea statatoate otraveste. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Viata necurata impiedica intelegerea lucrurilor duhovnicesti. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Viata prezenta este un somn profund si cu nimic nu se deosebeste de visurile de noapte. Si, dupa cum cei ce dorm de multe ori vorbesc cuvinte incurcate si vad lucruri neadevarate, tot asa si noi, ba chiar cu mult mai rau decat aceia. Caci cel ce a facut ceva necuviincios in vis, o data scapat din somn, el a scapat si de acea necuviinta... Tot asa si cei ce se imbogatesc prin vis, indata ce se face ziua, se vad tot asa de saraci. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Vinul este de la Dumnezeu, betia de la diavol. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Vinul este lucrul lui Dumnezeu, betia este lucrul diavolului; nu vinul face betia, ci necumpatarea. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Virtutea ne ajuta nu numai la cele viitoare, ci si aici ne rasplateste. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Zabovirea pe la teatre da nastere la curvie, privirea intrecerilor de cai da nastere la lupte si injuraturi, iar ravna pentru zaruri da nastere la blesteme. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)
Zgarcitul este numai paznicul bogatiilor, nu stapanul lor. Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostomul)

Harta site 2